عسل کوهی ، عسل وحشی، عسل کوهستان اینها اصطلاح ها ونام هایی است که برای عسل ارگانیک که بدون دخالت بشر تولید می شود به کار می رود. برخی به عسلی که کاملا طبیعی باشد و انسان هیچ دخالتی در تولید آن نداشته باشد، عسل وحشی می گویند و بعضا عسل کوهی می گویند و یا نام عسل کوهستان به آن می دهند.
عسل کوهی به عسلی میگویند که زنبور عسل آنرا داخل کندوهای دست ساز انسان تولید نکرده است و عسل به همراه موم آن بر روی تنه درختان یا شکاف سنگها و صخره ها تولید شده است.
تفاوت عسل کوهی با عسل کندو
ازنظر زنبور تولیدکننده عسل:
زنبورهایی که عسل کوهی را تولید می کنند به زنبور وحشی ریز معروف هستند و بسته به منطقه جغرافیایی نژادهای مختلف و ظاهر متفاوتی دارند. به عنوان مثال برخی زنبورهای وحشی در ایران بسیار کوچکتر از زنبور عسل معمولی هستند و در برخی مناطق آفریقایی اندازه زنبورهای عسل به چند برابر یک زنبور عسل می رسد. یک تفاوت میان زنبورهای عسل وحشی یا زنبورهای عسل کوهی و زنبورهای معمولی این است که این زنبورها به طور طبیعی با شرایط جوی و کمبود غذا و بیماری ها مقابله می کنند و نیاز به مراقبت انسان ندارند و در واقع انسان دسترسی به این زنبورها ندارد تا از آنها نگهداری کند یا آنها را پرورش بدهد و تنها دخالت انسان این است که به طور اتفاقی این عسل های کوهی یا وحشی را پیدا می کند و برداشت می کند.
منبع
digiasal.com